Π. Πολάκης: Ο κόσμος θα σας φωνάζει «εμείς ματώνουμε στις Πανελλαδικές, κι εσείς μας φέρνετε αλεξιπτωτιστές» (βίντεο)

Αναφερόμενος στη ρύθμιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει σε απόφοιτους ιδιωτικών κολεγίων να διορίζονται στη δημόσια Εκπαίδευση, o Παύλος Πολάκης παρέθεσε το νέο σύνθημα που θα ακούγεται πλέον στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων…: “Εμείς ματώνουμε στις Πανελλαδικές, κι εσείς μας φέρνετε αλεξιπτωτιστές”.

Κατά τη συζήτηση του νέου Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, που έρχεται να υπονομεύσει άλλη μια φορά τον δημόσιο χαρακτήρα της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, μίλησε ο Παύλος Πολάκης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι με τη ρύθμιση αυτή η κυβέρνηση βάζει φρένο στην κοινωνική κινητικότητα που επέτρεπε διαχρονικά η τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Κι αυτός είναι ένας από τους πραγματικούς λόγους κατάθεσης του νομοσχεδίου. Γιατί όπως τόνισε και στην, η ΝΔ ήρθε στην εξουσία με την αρωγή ενός μπλοκ κοινωνικών και επιχειρηματικών δυνάμεων, που τώρα έρχονται να εισπράξουν το αντίτιμο της αρωγής αυτής.

Σε άλλο σημείο χαρακτήρισε ως “χριαστιανο-ταλιμπανισμό” τη σπουδή της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά να επιχορηγήσει με 2,5 εκ. δολάρια ετησίως την Θεολογική Σχολή της Βοστώνης (της οποίας οι παραβάσεις και ατασθαλίες ελέγχονται από την αμερικανική εφορεία και Δικαιοσύνη), την ώρα που στην Ελλάδα περικόπτονται τα 2ετή εκπαιδευτικά προγράμματα της Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στο νέο σύστημα χρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημίων που εισάγει το νομοσχέδιο (με το σπάσιμο σε 80% και 20%), εκτίμησε ότι αυτό μοιραία θα αποβεί σε μείωση της δημόσιας δαπάνης για τα πανεπιστήμια και συνολικά για την Παιδεία.

Τέλος, μιλώντας για “ψέμματα” της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως, με τα οποία προσπάθησε να αιτιολογήσει την κατάργηση δεκάδων πανεπιστημιακών Τμημάτων σε όλη τη χώρα, ο Παύλος Πολάκης  αναφέρθηκε στην αναστολή λειτουργίας (επί του πρακτέου κατάργηση) του νέου Τμήματος Χημικών Μηχανικών που εδρεύει στα Χανιά.

Ενός Τμήματος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που όμως μόνο κατ’ όνομα είναι νέο, αφού πρόκειται για μετονομασία του ήδη λειτουργούντος Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, που η λειτουργία του συνάδει μεταξύ άλλων και με τις προοπτικές εξόρυξης υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Για το θέμα αυτό ζήτησα την εξαίρεση κατάργησης αυτού του Τμήματος, ενώ κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την σκοπιμότητα και τις εγκρίσεις από ακαδημαικούς και άλλους φορείς για τη λειτουργία του, όπως είχα υποσχεθεί σε πρόσφατη συνάντησή μου στα Χανιά με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Αντώνη Κωνσταντάρα.

Η ΑΥΓΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί